Nieuwe professor sociale veiligheid

Nieuws | de redactie
29 juli 2009 | De UvA heeft Karin Wittebrood benoemd tot bijzonder hoogleraar sociale veiligheid in de stedelijke ruimte. Zij gaat onderzoek doen naar de manier waarop mensen veiligheid beleven in onder meer woonbuurten, uitgaansgebieden en winkelgebieden. Daarbij staan slachtofferschap en de gevoelens van onveiligheid bij mensen centraal.

De leerstoel sociale veiligheid is nieuw aan de universiteit. Eerder werkte Wittebrood onder meer als onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en was zij secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Kriminologie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK