Rumoer in Vlaanderen houdt aan

Nieuws | de redactie
29 juli 2009 | De 'defenestratie' van minister Frank Vandenbroucke blijft rumoer veroorzaken in Vlaanderen. In de toonaangevende bladen regende het afkeurende ingezonden stukken van mensen uit het onderwijs. In zijn partij, sp.a, begint het verzet nu ook openlijk door te klinken.

Vandenbroucke was als lijsttrekker in Vlaams Brabant een grote stemmentrekker en versloeg met ruim 64.000 voorkeurstemmen alle andere poklitici in zijn regio. De afdelingen van de sp.a in deze streek eisen daarom uitleg van de partijleiding waarom men de vice-premier en ‘stemkanon’ na de verkiezingen zo bruusk terzijde wenste te schuiven. Zij vrezen ernstige electorale tegenslagen vanwege deze manoeuvre van hun partijtop.

Daar komt nog bij dat hij in de nieuwe regering met de christendemocraten van premier Peeters is vervangen door een CEO uit het bedrijfsleven: Ingrid Lieten, de topvrouw van De Lijn, het openbaar vervoer bedrijf van Vlaanderen. Zij was niet eens kandidaat geweest bij de recente parlementsverkiezingen. Dit valt bij de actieve achterban van de sp.a erg slecht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK