Bokshandschoenen in de ministerraad

Nieuws | de redactie
28 augustus 2009 | Minister Plasterk moet knokken in de ministerraad voor de begroting, zo vertelt hij.

Tijdens een schorsing van de begrotingsbesprekingen sprak deminister kort bij de presentatie van het nieuwe strategisch planvan de HBO-raad. Tot de LSVb-voorzitter zei hij: “Debokshandschoenen liggen in de ministerraad op tafel!” De velefoto’s van hen beiden met rode boksvuisten met het LSVb-logo haddende uitwerking op Plasterk duidelijk niet gemist.

De minister bereidde in zijn woorden bij de presentatie dehogescholen wel vast voor op weinig financiële support bij detoestroom van studenten tijdens de crisis. Niet alleen legde hijnog eens de techniek uit  achter de referentieramingen en det-min-2 regeling voor de bekostiging, hij had ook een opbeurendeanekdote uit Delft.

Plasterk releveerde hoe aan de TU het gebouw van bouwkundeafbrandde, 3 maanden voor het einde van het collegejaar, en tochalle colleges gegeven werden. “De spankracht van die mensen wasgeweldig”, zo voegde hij eraan toe.

De boodschap kwam over, zo bleek na afloop. Wat Delft kan nazo’n brand, moeten hogescholen die flink meer geld uit groeitegemoet kunnen zien uit 2 jaar, toch ook kunnen, zo begrepen debestuurders van de HBO-raad.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK