Econoom helpt Trichet op koers te houden

Nieuws | de redactie
24 augustus 2009 | De Tilburgs-Rotterdamse econoom Sylvester Eijffinger is voor een derde termijn benoemd in het panel van economisch-monetaire experts van het Europees Parlement. Daarin ondersteunt hij de volksvertegenwoordiging bij de ontwikkeling en uitdieping van de democratische controle op de Europese Centrale Bank.

In het bijzonder wordt daarbij supervisie uitgeoefend op de macro-financiële koers van president Trichet en zijn bank en het daarmee samenhangend monetair beleid. Het expertspanel bereidt daarbij onder meer de ‘monetaire dialoog’ voor die de parlemetnscomissie regelmatig houdt met richet. Een recente bijeenkomst behandeldee onder meer het gevaar van deflatie en/of stagflatie voor de europese economie. U leest Eijffinger paper voor dat gesprek hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK