Een meevaller bij BTW

Nieuws | de redactie
17 augustus 2009 | Detachering van onderwijsmensen hoeft niet langer gestraft te worden met BTW-heffing. Staatsecretaris De Jager (Financiën) zorgt voor duidelijkheid bij de regels voor de instellingen, zulks na juridische perikelen.

Hij heeft de Kamer deze zomer een brief gestuurd die duidelijkheid verschaft over de gevallen waarin het uitlenen van personeel in de onderwijssector is vrijgesteld van btw. In de brief zijn de in de rechtspraak geformuleerde criteria samengevat en toegelicht.

Met zijn brief weten de instellingen nu waar zij aan toe zijn. Ook heeft hij de toezegging gedaan het relevante juridische kader op te nemen in een beleidsbesluit. Wordt bij detachering binnen dit kader gehandeld, blijft btw-heffing achterwege. Daarmee wordt voorkomen dat het onderwijs overbodige btw-gevallen moet ondergaan bij het onderling uitlenen van personeel.. Bovendien wordt een heldere lijn aangebracht in de interpretaties die regionale belastingkantoren in het verleden bleken te geven bij detachering van onderwijspersoneel.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK