Fontys haalt lifestyle-bakzeil

Nieuws | de redactie
28 augustus 2009 | De Fontys-opleiding Lifestyle is volgens OCW - in nette bewoording gegoten - gewoon een beetje flauwekul. Het ontbreekt aan een helder beroepsprofiel en behoefte op de arbeidsmarkt aan de gediplomeerden.

Voorzitter Marcel Wintels erkent dat OCW kritisch is en derhalveweigert over te gaan tot erkenning en bekostiging. Het is “temultidisciplinair” en zou “een te weinig eigenstandig beroep zijnwaar op de arbeidsmarkt onvoldoende behoefte aan is,” meldthij.

De hogeschool vertelt dat het hier gaat om een opleiding over’de manier waarop mensen hun leven inrichten: sport, bewegen,gezondheid, voeding, vrije tijd, uiterlijk, mode, wonen enleefomgeving. Met de bacheloropleiding Lifestyle wordt studenteninzicht gegeven in de lifestyle van de verschillende groepen in desamenleving. Daarnaast leren studenten dat inzicht om tezetten in nieuwe lifestyle-concepten die bijdragen aan de kwaliteitvan leven. Met andere woorden: ze maken mensen bijvoorbeeldvitaler, gezonder, meer ontspannen, gelukkiger of zelfbewuster. Ofze maken de maatschappij veiliger, duurzamer, zorgzamer ofsaamhoriger. Een lifestyle professional analyseert trends,ontwikkelt lifestyleconcepten en zet ze op de markt.’

Wintels wil zich niet zomaar neer leggen bij het harde oordeelvan de minister. “We laten op dit moment uitzoeken welke kans wemaken als we bezwaar indienen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK