Kamer vraagt door over jeugdwerkloosheid

Nieuws | de redactie
11 augustus 2009 | GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent wil dat het kabinet snel een reëel beeld geeft van de jeugdwerkloosheid, zulks naar aanleiding van een publicatie op ScienceGuide. “De hoge werkloosheid onder jongeren baart mij al lange tijd grote zorgen. Maar van een werkloosheid die zeven keer zo hoog is als onder mensen van 25 tot 50 jaar schrik ik me toch te pletter."

Schriftelijke vragen van het lid van Gent aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de onderschatting van de jeugdwerkloosheid (ingediend op 6 augustus 2009)

1. Hebt u kennisgenomen van het artikel ‘Jeugdwerkloosheid fors onderschat’ op http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=107598?
2. Deelt u de analyse dat jongeren van 15 tot 25 jaar wel zeven keer zo vaak werkloos zijn als mensen van 25 tot 50 jaar en dat dit twee maal zo veel is als in andere landen? Zo nee, waarom niet?
3. Deelt u de conclusie van de directeur van het Instituut voor Arbeidsstudies aan de UvA dat het tijd is voor een structurele verbetering van de arbeidspositie van jongeren? Zo ja, wat gaat u daarvoor doen? Zo nee, waarom niet?
4. Bent u met mij van mening dat het een goed voorstel is om jongeren deels hun uitkering te laten behouden als ze alleen maar parttime werk kunnen vinden? Zo ja, hoe gaat u dit vormgeven? Zo nee, waarom niet?
5. Denkt u nog steeds dat het Actieplan Jeugdwerkloosheid een afdoende antwoord is op de problemen? Zo nee, welke extra acties bent u van plan te ondernemen?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK