Ramadan moet opstappen

Nieuws | de redactie
18 augustus 2009 | Prof. Tariq Ramadan wordt door de gemeente Rotterdam ontslagen als integratieadviseur en moet ook vertrekken als hoogleraar aan de EUR. Onthullingen op ScienceGuide over zijn werkzaamheden voor de Iraanse staatszender PressTV leidden tot zoveel ophef, dat hij zijn geloofwaardigheid heeft verloren.

De uit Zwitserland afkomstige islamitische filosoof Tariq Ramadan begon in 2007 als adviseur voor de gemeente Rotterdam en bijzonder hoogleraar op de Erasmus Universiteit met als opdracht de integratie in de stad door debat en bijdragen te bevorderen. In het voorjaar besloot de gemeenteraad van Rotterdam zijn aanstelling te verlengen. Het debat daarover bleek een splijtzwam; het was voor de VVD aanleiding uit het college te stappen.

Hoe Ramadan enige dagen geleden reageerde op de onrust rond zijn werkzaamheden voor PressTV, leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK