Summerschool voor lectoren

Nieuws | de redactie
25 augustus 2009 | De hogescholen van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam organiseren op 26, 27 en 28 augustus voor het eerst zomercursussen voor onderzoekers in de Technologie en Zorg. De cursussen moeten de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek op dit gebied naar een hoger niveau tillen.

In samenwerking met onder andere ZonMw en het landelijke lectorennetwerk Technologie en Zorg hebben de hogescholen diverse masterclasses georganiseerd waar sprekers uit binnen- en buitenland acte de présence zullen geven. De initiatiefnemer van de zomerse bijeenkomsten is Ben Kröse, lector aan de HvA en voorzitter van bovengenoemd lectorennetwerk. “Wij organiseren de ‘summercourse’ om het onderzoek en onderwijs op het gebied van Technologie en Zorg op een hoger niveau te brengen’, aldus Kröse. ‘Deze summercourse is bedoeld voor leden van de kenniskringen van de diverse lectoraten en onderzoeksgroepen van universiteiten. We hopen dat door de cursus nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan die gemeenschappelijke projecten, publicaties en onderwijs opleveren.”

In Nederland en daarbuiten zijn veel onderzoeksgroepen actief op het terrein van technologie en zorg. Technologische ontwikkelingen voor een verbeterde zorg en welzijn zijn de laatste jaren in opmars en dragen bij aan oplossingen voor uiteenlopende, actuele vragen waarmee de zorg zich geconfronteerd ziet. Eerder rapporteerde ScienceGuide in dit opzicht al over de therapeutische werking van de robot Paro, de zeehondknuffel. Thema’s als ‘robotica’ en ‘games for health’ zijn ook onderwerp van gesprek op de ‘summerschool’.

Zie hier het volledige programma van de Summercourse Technologie en Zorg.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK