Vleermuis vertraagt academische ontplooiing

Nieuws | de redactie
24 augustus 2009 | Twee dwergvleermuizen. En nu ligt de komst van de Haagse dependance van de Leidse universiteit stil.

De huidige bewonders van het pand in de oude Haagse binnenstad erkenden in het AD van zaterdag, dat zij “aan de bel trokken” toen de bouwplannen bekend werden,” want “die vleermuzien zitter er al jaren.” Zo kunnen zij nu blijven wonen in het oude rachierf van het ministerie van BuiZa.

De komende maanden moet worden bekeken hoe het zit met de door Flora- en faunawet beschermde beestjes. Ook het winterverblijf moet in ogenschouw genomen worden, omdat in die maanden grotere groepen bij elkaar in plegen te trekken. Al met al ligt zo de verbouwing stil en moet de Leidse universiteit haar ziel in lijdzaamheid bezitten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK