Brits onderwijs levert 3 miljard euro in

Nieuws | de redactie
22 september 2009 | De Labour-regering in Londen kon niet langer verhelen dat zij draconisch moet gaan bezuinigen. Alleen al uit het Engelse PO en VO zal zo’n 3 miljard euro weggesneden worden.

Minister Ed Balls geeft aan dat hij wil proberen dedocentenaantallen en de naschoolse opvang op peil te houden. Daaromzouden nu zo’n 3000 schoolleiders en directieleden geschrapt moetenworden. Stafmedewerkers zouden salarisbeperkingen krijgen en viafusies van scholengemeenschappen zou het aantal OBP’ers verderverminderd moeten worden.

Minister Balls, een vertrouweling van premier Brown, is de eerstebewindsman die openlijk komende ingrepen agendeert. Deze openheidis significant. Te meer omdat komend voorjaar verkiezingen nodigzijn en Labour, al twaalf jaar aan de macht in Engeland, zwaar opverlies staat.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK