Crisisverhalen om terug te knokken

Nieuws | de redactie
9 september 2009 | Beatthecrisis.nu is het nieuwe initiatief voor jongeren met last van de crisis. Bart Willems van de Unie: "We hebben het over ondernemende jongeren met grote toegevoegde waarde voor Nederland als kennisland. We roepen het bedrijfsleven en politiek op ook voor deze jongeren in de bres te springen. We moeten voorkomen dat deze generatie afgestudeerden verloren gaat"

De Unie en LSVb geven hen daarom een duwtje in de rugmet www.beatthecrisis.nu.Hierop kunnen afgestudeerden hun crisisverhaal achterlaten eninspiratie opdoen om op eigen kracht de crisis teoverwinnen. Jongeren die in crisistijd onnodig vastlopen,krijgen de ruimte terug te knokken, door van hun hart geenmoordkuil te maken en juist inspiratie op te doen.

LSVb’er Gerard Oosterwijk: “Studenten die hard hebben gestudeerden op aanraden van de overheid een grote studieschuld hebbenopgebouwd, zitten zonder werk. Er zijn nu gewoon niet genoeg banenvoor alle afgestudeerden en ook hoog opgeleide jongeren met primacijfers en een goed CV vallen buiten de boot.”

De LSVb en de Unie hopen dat Beatthecrisis.nu de basis zalvormen voor het aanreiken van creatieve en concrete oplossingennaar het bedrijfsleven en Den Haag. Later dit jaar komt eengezamenlijke manifestatie, waarin een vervolg wordt gegeven aan deconclusies van de afgestudeerden en hoog opgeleide jongeren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK