Diensteninnovatie in Amsterdam

Nieuws | de redactie
2 september 2009 | Het Amsterdam Centre for Service Innovation gaat aan UvA en VU van start met onderzoek en executive training.

 

 

Veel dienstverlenende bedrijven zoeken naar mogelijkheden ominnovatiever te worden, maar hebben daar minder ervaring mee danindustriële bedrijven met hun laboratoria en Research &Development. Diensten zijn de ruggengraat van de economie gewordenmet 80% van de werkgelegenheid. Voor innovatie enproductiviteitsgroei in diensten liggen er grote kansen.

 

AMSI is opgericht met steun van IBM Benelux, AirFrance-KLM, Rabobank Nederland, Gemeente Amsterdam en Novay. AMSIricht zich op onderzoek en op nieuwe onderwijsprogramma’s(masteropleidingen en opleidingen op het terrein van executivedevelopment).

Daarbij legt het centrum zich toe op de groeiende vraag naaracademici die de processen van diensteninnovatie begrijpen en vormweten te geven. In nauwe samenwerking met University of California- Berkeley biedt AMSI de eerste opleiding in Nederland aan gerichtop managers en professionals die zich bezighouden met innovatie: deLeadership Course Managing Service Innovation.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK