Historisch feit in Venlo

Nieuws | de redactie
9 september 2009 | Ze zijn er nog: burgemeesters die snakken naar een universiteit voor hun gemeente. Hubert Bruls van Venlo zag een nieuwe dependance van de UM al als een wereldschokkend feit. En schoot zichzelf toen in de voet.

De opening van Campus Venlo van de UM greep de burgemeester zoaan, dat hij zocht naar een vergelijking voor het historisch belangervan. Omdat het feestje op 1 september was, verwees hij naar datandere grote gebeuren uit de wereldgeschiedenis. De komst van eenuniversiteit naar Venlo maakt die dag net zo historisch als hetuitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

“Zo’n opmerking gaat op alle punten mank. Bruls kan zoiets beterna zes uur thuis bij zichzelf maken”, aldus de directeur van hetnaburige Oorlogs- en Verzetsmuseum te Overloon tegen ‘DeLimburger’. De burgemeester beklaagde zich vervolgens dat hijverkeerd begrepen was. Hij had alleen maar willen zeggen welkehistorische lading de datum had. Maar was dat nu niet precies hetprobleem?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK