Innovatieplatform pakt lerarentekort aan

Nieuws | de redactie
2 september 2009 | Het gehele jaar door staan de schooldeuren open voor mbo-studenten. Ruimere openingstijden voor docenten en studenten om aan projecten te werken. Door inzet van slimmere ICT kunnen leraren meer op maat gesneden onderwijs bieden. Het IP gaat dit soort initiatieven stimuleren met 'de netwerkschool'.

Dat wordt mogelijk voor ROC’s die meedoen aan het initiatief van’de Netwerkschool’. Staatssecretaris van Bijsterveldt stelthiervoor 14 miljoen euro beschikbaar uit FES-middelen.

Het middelbaar beroepsonderwijs ontvangt het extra geld ommet dit concept de bedrijfsvoering te verbeteren, deonderwijskwaliteit te verhogen en het lerarentekort aan te pakken.Al deze doelen worden op een innovatieve en baanbrekende wijzeaangepakt maar moeten worden gerealiseerd binnen de bestaanderegels en ruimte, zoals de lesurennorm van 850 uur. “De kracht vande Netwerkschool zijn de grensverleggende ideeën die uit hetmbo-veld zelf komen. Ik verwacht veel van dit initiatief”, aldusVan Bijsterveldt.

Van de zestig ROC’s hebben zich al vijftien met enthousiasmegemeld. Deze scholen maken nu plannen over hoe zij hetNetwerkschoolconcept in hun eigen situatie kunnen vormgeven. Opbasis van deze plannen zal een onafhankelijke jury eind dit jaarvijf scholen kiezen die vijf jaar lang, onder wetenschappelijkebegeleiding, met de Netwerkschool aan de slag gaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK