Lesbevoegdheid na educatieve minor

Nieuws | de redactie
4 september 2009 | De ministerraad heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt voor de educatieve minor. Afgestudeerde bachelors krijgen, als zij tijdens hun studie een zogenaamde educatieve minor halen, de bevoegdheid les te geven op de mavo en de eerste drie jaren van havo en vwo. Zo hoopt de regering meer academici voor de klas te krijgen.

“‘Door de educatieve minor kunnen studenten al vroeg ontdekkenwat een geweldig vak het leraarschap is, en boren we nieuw goud aanom de kwaliteit van het onderwijs te vergroten”, zo zegt VanBijsterveldt over deze nieuwe regeling.

Hoewel de educatieve minor wettelijk nog moet worden verankerd,heeft de Tweede Kamer Van Bijsterveldt eerder dit jaar groen lichtgegeven om vooruitlopend op de wet de minor te starten vooruniversitaire bachelor studenten. Dit studiejaar gaan er al tienuniversiteiten mee van start. De eerste signalen over het aantalstudenten dat dit jaar van plan is een educatieve minor te volgen,zijn veelbelovend. Op 30 september vindt de landelijke lanceringvan de educatieve minor plaats op de Vrije Universiteit vanAmsterdam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK