Nijmegen kaapt bij Cambridge

Nieuws | de redactie
17 september 2009 | Prof. dr. Wilhelm Huck gaat -met vele prijzen gelauwerd- weg uit Cambridge naar Fysisch Organische Chemie in Nijmegen. "Wat betreft ambities en apparatuur ga ik er zeker niet op achteruit. De Nederlandse chemie draait met gemak mee in de hoogste internationale competitie."

Wilhelm Huck studeerde chemie in Leiden (cum laude) enpromoveerde bij prof. David Reinhoudt  bij het MESA+ instituutaan de UTwente op het proefschrift ‘Non-Covalent Synthesis ofNanosize Metallodendrimers‘. 

Na een postdoc aan de Harvard University (US) ging hij werkenbij de Faculteit Chemie van de Universiteit van Cambridge (UK) waarhij in 2004 directeur werd van het Melville Laboratory for PolymerSynthesis en in 2007 hoogleraar Macromolecular Chemistry. Voor zijnwerk ontving hij verschillende prijzen, zoals in 2009 de FriedrichWilhelm Bessel Research Award van de Von Humboldt-Stiftung.

Hucks onderzoeksinteresses liggen op het gebied van ‘zachte’nanotechnologie, nanolithografie, functionele oppervlaktes,polymeerchemie. Een nieuwe ontwikkeling is het onderzoek inmicrodruppeltjes: druppeltjes water waarin de chemischeeigenschappen van cellen in hun natuurlijke omstandigheden kunnenworden bestudeerd. Dat sluit aan bij het Nijmeegse werk metviruscapsules en de Nijmeegse ontwikkeling van NMR-technieken vorminiscule hoeveelheden vloeistof.

Huck wordt benoemd bij de Faculteit der Natuurwetenschappen,Wiskunde en Informatica en zal zijn onderzoek verrichten binnen hetInstitute for Molecules and Materials van de Radboud UniversiteitNijmegen.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK