Repressie in Iran laait op

Nieuws | de redactie
24 september 2009 | Het academisch jaar is in Iran gisteren geopend. De machthebbers hebben studenten gevangen gezet en de toegang tot studies geweigerd ter voorkoming van herleefd protest.

Volgens de Iraanse oppositie zijn de maatregelen bedoeld om eensfeer van ‘haat en intimidatie’ op de campussen op te roepen. Aleerder werd bij de afrondende examens er op los geslagen door deknokploegen van president Ahmedinejad en de RevolutionaireGarde. 

De Financial Times bericht bovendien dat aan de TeheranUniversity drie mensen zijn opgepakt en in bewaringgesteld. Zo’n tweehonderd studenten van de Amir KabirUniversiteit in Teheran zouden bedreigd zijn met intimiderendemededelingen, dat hun studie gevaar loopt wanneer zij zich bezighouden met politieke activiteiten. Studentenleider Bahareh Hedayat,lid van de verboden studentenorganisatie Daftar TahkimVahdat gaat er nieetemin van uit dat protesten aan zullenhouden op universiteiten.

Zou prof Tariq Ramadan intussen al eens een geluid van protesthebben laten horen in zijn praatprogramma op Presstv? Dit biedt een uitstekendegelegenheid voor een dergelijk helder signaal.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK