Torentje van OCW

Nieuws | de redactie
16 september 2009 | Een ogenschijnlijk onschuldige afbeelding uit de OCW-begroting kan heel wat losmaken. Hieronder het ‘torentje van OCW’ dat in kleurige blokken verbeeldt waar in 2010 wat heengaat. Maar gaan geld, vorm en inhoud hier wel samen?

“Toen ik samen met mijn zoontje het OCW-plaatje met blokkennabouwde, viel mij op dat er iets niet helemaal in de haak was”, zomerkte een ScienceGuide-lezer scherp op. “Immers, hoe lager in detoren hoe kleiner de bedragen. Maar de blokken veranderen niet ineen juiste schaal mee van vorm. Een knap stukje framing”, aldus delezer.

Het torentje leunt haast in zijn geheel op het blok ‘onderzoek enwetenschappen’. Haal deze weg – of verklein deze aanzienlijk – ende kennissector stort in elkaar. Waren de blokken op schaal gemaaktdan was het maar de vraag of de diverse onderwijssectoren, die erop leunen, niet te gronde zouden storten. Dit bracht de lezer totde vraag: Is er wel een juiste balans in de OCW-begroting of wordtdeze, zoals in het plaatje, slechts voor de vorm geveinsd?

Torentje van OCW


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK