Van der Veer adviseert defensietop

Nieuws | de redactie
7 september 2009 | De nieuwe voorman van het Platform Bèta Techniek, Jeroen van der Veer, is vice-voorzitter geworden van de denktank over de toekomst van de NATO, zulks direct onder Madeleine Albright.

Secretaris-generaal Rasmussen installeerde de twaalf leden, dieeen nieuw strategisch concept moeten opstellen voor hetbondgenootschap in de wereld na ’11 september’ en de bijnaverdubbeling van het aantal lidstaten, met name in Oost-Europa. Derelatie met Rusland wordt daarom een van de meest wezenlijke enheikele thema’s voor de club experts. Op basis van hun conceptzullen in de toekomstige decennia de lidstaten de planning vandefensie-inspanningen en -taken intern en onderling gaanbepalen.

Tegen de FAZ zegt van der Veer dat het rapport van de denktankeen klare en bondige tekst moet worden, die over een jaar gereedzou moeten zijn. De totstandkoming zal zeer open en omvattendworden ingericht, waarbij via het internet consultaties enmeedenkmogelijkheden worden opgezet.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK