Docentschap als ambacht

Nieuws | de redactie
22 oktober 2009 | Tijdens het ISO-congres op 13 november in Utrecht staat het leraarschap in het hoger onderwijs centraal. Vooral de kwaliteit van de docent en de professionalisering binnen het hoger onderwijs staan daar centraal.

Het leraarschap staat momenteel in de schijnwerpers. ViaScienceGuide hebben verschillende educatieve faculteiten hetinitiatief genomen tot een maatschappelijk debat hierover.

Op het ISO-congres van 13 november in Utrecht ‘How doyou do(cent)? De positie van de docent binnen het hogeronderwijs’ zal ind it verband vooral gekeken worden naarde kwaliteit van het leraarschap in het hoger onderwijs. Aspectenals professionalisering van het docentschap, de docent alspedagoog, maar ook de kwaliteit van de lerarenopleidingen zullen derevue passeren.

Onder de sprekers zijn HBO-raad voorzitter Doekle Terpstra enD66-Kamerlid Boris van der Ham. In workshops worden de thema’sverder uitgediept.

Het ISO nodigt ook de lezers van ScienceGuide van harte uit omaan dit congres deel te nemen. Aanmelden kan tot 1 november 2009via iso@iso.nl. Er is een maximumvan 150 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK