Duurzaamste gebouw open

Nieuws | de redactie
15 oktober 2009 | Premier Balkenende opent het meest duurzame HO-gebouw van Nederland, de Academie voor Technology, Innovation & Society Delft en die voor ICT & Media van de Haagse Hogeschool.

In deze nieuwe vestiging gaat de voormalige TH Rijswijk verderonder de nieuwe naam De Haagse Hogeschool Delft. Hierdoor kan Delftook techniekopleidingen op hbo-niveau aanbieden. 

Op verantwoorde wijze wordt omgegaan met milieu, energie enomgeving. Het gebouw realiseert door toepassing van slimme,innovatieve technieken een energiebesparing van 67 procent. DeHaagse Hogeschool wil dat haar studenten de technische installatiesin het gebouw kunnen gebruiken bij hun studie.

Doordat de academie op het terrein van de TU Delft staat, kunnenstudenten van De Haagse Hogeschool al tijdens hun studie modulesaan de TU volgen. Op die manier wordt een latere overstap naarwetenschappelijk technisch onderwijs eenvoudiger en blijft dekennis in Delft. De premier komt 19 november de openingshandelingverrichten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK