Het nut van conflicten

Nieuws | de redactie
1 oktober 2009 | In het boek Samen leven, samen botsen stellen verschillende VU-onderzoekers dat conflicten vaak een productieve rol hebben in de maatschappij. Dinsdag 6 oktober zal de betekenis van conflicten in onze maatschappij vanuit verschillende belicht worden op een symposium bij de Vrije Universiteit.

Samen leven heeft ruimte(n) nodig om te botsen. Dat is deovertuiging van Ina ter Avest, Ton van Prooijen, Irena Rosenthal,Regien Smit en Jan van der Stoep. Zij zijn allen als onderzoekerverbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en auteur van derecent verschenen publicatie Samen Leven, Samen Botsen bijuitgeverij Gopher. In deze bundel en tijdens dit symposium nemenzij de onvermijdelijkheid en de productieve rol van conflicten inde samenleving onder de loep, elk vanuit hun eigen discipline.

Haci Karacaer, trainer diversiteit op de werkvloer, oud-fractiemedewerker CDA en docent aan de Hogeschool WindesheimMartijn Willemse en Zuidas-dominee Ad van Nieuwpoort geven alsvertegenwoordigers van verschillende maatschappelijkepraktijkvelden hun commentaar.

Waar en wanneer?

Datum: Dinsdag 6 oktober 2009

Tijd: 17.00 – 20.00 uur

Plaats: MediaXperience | VU Hoofdgebouw | De Boelelaan 1105 |1081 HV Amsterdam

Toegang: € 15,00 inclusief gratis exemplaar van Samen Leven,Samen Botsen

Informatie/reserveren via internet:www.vuconnected.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK