Kan kennisinzet AOW-plan redden?

Nieuws | de redactie
1 oktober 2009 | Lukt het nog met de AOW en met de polder? SER-kroonlid Theo Bovens doet een laatste poging, via Twitter: koppel aan LLL!

Bovens zette op zijn Twitter-pagina een breed draagbare uitwegvoor de verhoging naar 67 jaar. Men zou deze moeten verbinden aaninvesteringen van de sociale partners in arrangementen voorlevenlangleren. Zo kunnen werknemers gedurende hun loopbanen betervoorbereid switchen, herbronnen en hun knowhow verversen. Men hoeftdan niet te vrezen voor uitgerangeerdheid of overbelasting in zwareberoepen op latere leeftijd.

Na de déconfiture twitterde Bovens onverwoestbaar optimistisch:’Poldermodel is helemaal niet dood! Af en toe geen overeenstemmingbewijst Wilders’ ongelijk: dat SER geen compromismachine is.’

Bij het jubileum van Bovens’ OU vorige week gaf prof. FransLeijnse een indringende analyse van de rol van het LLL als deel vande moderne arbeidsmarkt en de kennisontwikkeling vanwerknemers en burgers in een knowledge society. U leest Leijnse’sbetoog hier. En zo proberen een gerespecteerde CDA’er en eendoorwrochte PvdA’er de zaak – en hun coalitie? – nog een keer vlotte trekken.

In het hbo speelt men ook nog anderszins in op de ontwikkelingenrond de AOW en ‘langer doorwerken’. een nieuwe opleiding’toegepaste gerontologie’gaat mensen afleveren die bedrijvenen instellingen kunnen ondersteunen bij het ‘seniorproof”maken van hun organisatie. Meer daarover leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK