Neelie Jacobs

Nieuws | de redactie
19 oktober 2009 | Neelie Kroes krijgt de Aletta Jacobs Prijs van de Groningse universiteit. De Machiavelli-prijs had zij al.

Zij krijgt de prijs vanwege de grote maatschappelijke impact vanhaar werk en de evidente voorbeeldfunctie die zij vervult op somsunieke en vaak machtige posities.

Kroes spreekt vrouwen van meerdere generaties aan en vervult,vooral de laatste jaren, op opvallende en effectieve wijze eenpositieve voortrekkersrol op het gebied van de vrouwenemancipatie.Daarmee handelt zij in de geest van Aletta Jacobs, zo verklaart deGroningse universiteit.

Neelie Kroes staat al enkele jaren in de Forbes-lijst van de 100machtigste vrouwen ter wereld. Op de lijst ‘Women to Watch’ van deWall Street Journal stond zij al eens op de derde plaats alsmachtigste vrouw van Europa.

Kroes kreeg voor haar optreden in allerlei hoogwaardigerollen al vaker prijzen, waaronder de Machiavelli-prijs in 2007.Die werd haar gegeven voor de manier waarop zij wars vanpopulisme haar werk in Europain duidelijke termen aan een breed publiek weet over tebrengen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK