Nobelwinnares vertelt

Nieuws | de redactie
6 oktober 2009 | Elizabeth Blackburn krijgt als 8e vrouw een Nobelprijs. Zij kreeg bij de KNAW in 2004 al een Heineken-prijs. Zij gaf een facinerend interview over haar werk en wetenschappelijk denken. En over de potjes crème van Dior die daar van alles mee van doen blijken te hebben.

‘Noage’, oftewel ‘geen leeftijd’ heet de crème van Dior dieprof. Elizabeth Blackburn (56) tegen het einde van het gesprek vaneen plank vist. Het potje zit nog in cellofaan, en pas nu kijkt zegoed naar wat er allemaal op staat. ‘Rénovateur Jeunesse’, ‘RenewelSerum’.

Het cosmeticabedrijf belooft een verjongingskuur. Ookal benadrukt Blackburn dat ze daar helemaal niets vandoen mee had, het ‘actieve ingrediënt’ in Noage dat door Dioroptitelomerase gedoopt is, heeft wel degelijk veel methaar te maken.

Lees haar gesprek met Akademienieuws hier op ScienceGuide.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK