Pizza Verdult

Nieuws | de redactie
16 oktober 2009 | Nederlandse studenten zijn gewoon slimmer dan de rest. Of het de OV-chip of pizzalijnen betreft, zij vinden een weggetje om het systeem. En als echte Hollanders: 'kijken kijken, niet kopen'.

Directeur Laurens Groenendijk van Pizzabestelbedrijf Just-Eat.nl denkt zeker 30.000euro te hebben verloren dankzij hongerigestudenten. Vooral bij Nyenrode, de RUG, Hanze, UU enHU lijkt men capricciosa  bij het bestellen enbetalen.

De pizzabakker denkt dat studenten elkaar inlichten over defouten in zijn betaalsysteem. Maar waar de fout precieszit? De studenten zouden zodra de betaling moet wordengeregeld op een andere pagina de afrekening terug kunnen zettennaar een paar eurocent.

Als grootste voedsel-thuisbezorger in Europa kan het bedrijf weleen stootje hebben, erkent Groenendijk in de Telegraaf. 1500restaurants zijn er bij aangesloten. De bevriezing van deSF-beurzen wordt zo in elk geval een beetje gecompenseerd. Maar hetis wel een tikje Pizza Mafiosa zoals het nu gaat.

Misschien moet Just-Eat de aldus bestelde maaltijd voortaanmaar de Pizza Verdult noemen. Naar Roel Verdult, de ‘OV-chip-kraker’ van de RU te Nijmegen die in2008 ScienceGuide Student van dat jaar was.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK