UvA weg bij het Lieverdje?

Nieuws | de redactie
7 oktober 2009 | Bij zijn afscheid doet HvA-voorman Jeroen Knigge een radicaal voorstel: het Maagdenhuis in de verkoop. Het ademt zozeer de sfeer van ‘hoofdkwartier van de universiteit’, dat het onrecht doet aan de HvA-UvA combinatie.

Knigge stelt vast dat het college van bestuur van de hbo-wocombinatie veel en hard werkt voor de hogeschool, maar niettemin”een marketingprobleem” houdt. Enerzijds wil het college echt devolle verantwoordelijkheid voor de hogeschool dragen, anderzijds isdan de span of control weer erg groot, vreest hij. “We roepen hetwel, maar we zwalken,” zegt hij tegen Folia.

Tegelijkertijd heeft hij veel waardering voor de thema’s engoede bedoelingen van zijn collegeleden. Zo roemt hij de nadruk vanrector Dymph van den Boom op de aandacht voor de kwaliteit van hethbo.  Daar is bij de HvA “nog een slag te slaan,” erkenthij.

Om het marketingprobleem echt op te lossen acht Knigge hetfotoshoppen van het UvA-logo op het shirtje van voorzitter Karelvan der Toorn tijdens de Dammarathonloop niet voldoende. Meent mende samenwerking in de hbo-wo combi met hart en ziel, danmoeten ze op zoek naar een nieuwe locatie voor hethoofdkwartier.

De ‘onroerend goed wereld’ van Amsterdam zal het water door demond lopen bij de gedachte van een verkoop van het Maagdenhuis:zo’n pand en dan nog op zo’n locatie….. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK