WACE-president rector bij Nyenrode

Nieuws | de redactie
1 oktober 2009 | Maurits van Rooijen is de nieuwe Rector Magnificus van Nyenrode. De economisch historicus was verbonden aan de University of Westminster in Londen, sinds 2003 als Executive Vice-President for International and Institutional Development. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de internationale uitbouw van de universiteit.

Van Rooijen promoveerde aan de Universiteit Utrecht op het themagroene urbanisatie. Hij vervulde functies aan onder meerUniversiteit Leiden, de Erasmus Universiteit en de VictoriaUniversity in Melbourne. Van Rooijen is als visitingprofessor regelmatig te gast bij verscheidene insitutenwereldwijd.

Hij bekleedt ook diverse internationale bestuursfuncties.Zo is hij President van de World Association for Co-operativeEducation, een organsiatie die zich inzet voor work integratedlearning; President van de Compostela Group ofUniversities in Spanje, een samenwerkingsverband vanuniversiteiten dat samenwerking en dialoog in het hoger onderwijsstimuleert; en Vice President van het European Access Network, datondervertegenwoordigde groepen wil stimuleren deel te nemen aan hethoger onderwijs.

Van Rooijen was in 2008 betrokken bij de oprichting van deEuro-Mediterranean University in Slovenië, een initiatief van hetEuropees Parlement. Van Rooijen is vanuit Westminster ook nauwbetrokken geweest bij het opzetten van universiteiten in Afrika enin Centraal-Azië.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK