Washington energiek door studenten

Nieuws | de redactie
29 oktober 2009 | Nee, het studentenhuisvestingprobleem in Washington is niet dusdanig dat 1000 studenten zelf hun kamers moesten bouwen. Ze doen mee aan Steven Chu’s Department of Energy's 2009 Solar Decathlon. De minister deed de kick-off en riep: “Let the games begin!”

De studenten die deelnemen aan de Solar Decathlon hebben deopdracht het huis te ontwerpen dat het meest efficiënt gebruikmaakt van zonne-energie. “This is a unique student competition onthe National Mall that showcases the latest energy efficiency andsolar power technologies. It is a great chance to see studentspushing the boundaries of what’s possible today”, aldus Chu.

Tot vreugde van Chu hebben bijna 1000 studenten van 20universiteiten zich ingeschreven voor de wedstrijd. “I’ve alreadymet several of them, and they are an incredible group. Over thenext ten days, they’ll test the efficiency and performance of theirhomes in ten contests [vandaar “Decathlon”] that simulate realworld use. They’ll do laundry, cook, and watch TV, just like in anyother family home – but all of the electricity and hot water willbe generated using the sun.” 

Tot slot heeft Chu tips in petto voor geinteresseerden: “You canfollow the entire competition at www.solardecathlon.gov,and you can get updates direct from the teams through Twitter,Facebook, Flickr and YouTube. I’ve also posted some photos of thehouses on my Facebook page, which can be found at http://facebook.com/stevenchu.“

Foto: Iowa State student Timothy Lentz en Team Alberta(uit Canada) studente Leah Battersdy aan het werk op het dak vanhun huizen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK