Almere naar 40 opleidingen

Nieuws | de redactie
19 november 2009 | "Het moet allemaal nog zwart op wit, maar het ziet er zeer goed uit." CvB-lid Hein Dijkstra van Windesheim is optimistisch over zijn nieuwe hogeschool in de polder.

‘Om te beginnen hebben we meer nodig dan de zeventienopleidingslicenties – de vier huidige van de HvA en de dertiennieuwe opleidingen waarmee we in 2011 willen starten – om een bredehogeschool te kunnen beginnen in Almere. In 2013 en 2015 willen wehet aanbod uitbreiden tot veertig opleidingen. Daar wil ik noggaranties voor, maar ik maak me geen grote zorgen,’ vertelt hij aanHavana.

Kern van het idee, waar ook het kabinet nu zo’n €80 miljoen in wilsteken, is de stadscampus voor Almere. ‘We willen dat de studenteniets toevoegen aan de stad en Almere wil dat ook. Het zal geenproblemen opleveren. Ook bij de onderhandelingen met de HvA zijn wever. Sinds vice-voorzitter Paul Doop zich nadrukkelijk met deovername bemoeit, gaat het snel. We hopen daar nog dit jaarovereenstemming over te bereiken, zodat de opleidingen vanafvolgend jaar door ons kunnen worden aangeboden.’

Windesheim en Almere kregen in dit verband nog meer goed nieuws.Eén van de licenties die Windesheim van minister Plasterk krijgt isbedoeld voor een opleiding Verpleegkunde vanaf 2011. ‘Maar wehebben gesproken met de directie en wellicht kunnen we volgend jaaral een rol spelen bij bij- en nascholingstrajecten.’

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK