Brandweerchef Haagse hbo-voorman

Nieuws | de redactie
23 november 2009 | Brandweerchef Rob Brons wordt de nieuwe collegevoorzitter van de Haagse Hogeschool. Ook is hij commandant van een internationale reddingseenheid, USAR.NL.

Brons volgt Pim Breebaart op die na ruim 12 jaar afscheidneemt van de grote hbo-instelling in Den Haag. Mr. R.K.Brons komt van de Gemeentepolitie in Den Haag, waar hijbetrokken was bij de totstandkoming van de regiopolitie Haaglanden.Momenteel is hij regionaal commandant brandweer van deVeiligheidsregio Haaglanden.

Als landelijk commandant van het Urban Search AndRescue Team trektBrons 
deze Nederlandse bijstandseenheid voor het zoeken en redden vaningesloten of bedolven slachtoffers bij rampen in binnen- enbuitenland. Bij aardbevingen, tsunami’s en instortingen van groteobjecten kan dit team snel inrukken, en dat in eenstraal van 5000 km rond ons land.

De nieuwe HHS-voorzitter is daarnaast actief in hetbestuur van de gezondsheidszorg. Zo is hij vice-voorzitter vande Raad van Toezicht van het psychiatrisch ziekenhuis Rivierduinenen van het bestuur van het Rode Kruis Den Haag.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK