Honours in Groningen

Nieuws | de redactie
2 november 2009 | 2 november 2009 ontvangen ruim 200 studenten Geneeskunde in Groningen hun Bachelordiploma. 15 krijgen als eerste in Nederland hun diploma met een ‘Honours’-aantekening voor wetenschap.

Om studenten nog beter voor te bereiden op een carrière alsarts-onderzoeker en maximaal de kans te bieden om een JSM MD/PhD-of ander promotietraject in te stromen, heeft het UMCG in september2006 het JSM Bachelor Honours-traject ingevoerd.

Dit Honours-traject is een wetenschappelijk opleidingstraject,additioneel en parallel aan de studie Geneeskunde. Het biedtgemotiveerde studenten vanaf het eerste studiejaar de mogelijkheidom actief betrokken te raken bij het (klinisch-) wetenschappelijkonderzoek binnen het UMCG.

Het Honours-traject brengt studenten vroeg in de studie debasisvaardigheden bij voor een wetenschappelijke carrière alsarts-onderzoeker. Studenten, die het Honours-traject met goedgevolg afleggen, verwerven de vermelding ‘Honours’ op hetgetuigschrift (‘diplomasupplement’) van het Bachelorexamen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK