Levenswerk lector bekroond

Nieuws | de redactie
27 november 2009 | Ad van Liempt, HU-lector Onderzoeksjournalistiek, krijgt de ‘Beeld en Geluid Oeuvre Award 2009’ voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie.

Van Liempt geldt als de oprichter en’aartsvader’ van tv-programma’s als NOVAen Andere Tijden. Met de documentaireserie De Oorlog, die dezer weken wordt uitgezondensluit hij zijn omroepcarrière af.

Ad van Liempt is ook auteur van verschillende boeken,waaronder Het Journaal (2005), een biografie over het vijftigarigetelevisienieuws van de publieke omroep. In 2007 verscheen zijnopenbare les aan de HU ‘Probeer het eens met dewaarheid’.

Ad van Liempt begon zijn carrière in de dagbladjournalistiek, nadathij klassieke talen had gestudeerd. In 1982 maakte hij deoverstap naar tv en was een van de medeoprichters van programma’sals NOS Laat. In die jaren maakte hij samen met Loe de Jongeen tv-serie over de bezetting.

Zijn interview met ScienceGuide over zijn lectoraat, deontwikkeling van de rol van lectoren en die van de media leest u hier. “Webesteden een belangrijk deel van onze tijd aan hetterugploegen van het onderzoek naar het onderwijs in deopleidingen, ook direct naar de studenten. We schakelen hen ookzelf in onderzoeks­activitei­ten in, waardoor vaardigheden enkennis daarvan omhoog gaan. Maar vooral zetten we in op hetverfrissen van het docentencorps. We brengen de docenten dichterbijde praktijk, leggen nieuwe relaties voor hen met het vak.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK