Microkrediet weinig belemmerd

Nieuws | de redactie
18 november 2009 | Vaak wordt aangenomen dat er in Nederland veel belemmeringen zijn bij het opstarten van een onderneming door middel van een microfinanciering. De praktijk wijst juist uit dat er juist geen belemmeringen zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van het lectoraat Microfinanciering enKleinbedrijfontwikkeling bij INHolland. Onderzoekster Roos Kowalecanalysert dit in twee rapporten ‘Microfinanciering: onbekend ofmarginaal, wet- en regelgeving voor aanbieders’ en’Microfinanciering: geen business voor banken, wet – en regelgevingvoor gebruikers’.

De rapporten geven een overzicht van de wet en regelgeving ophet gebied van Microfinanciering in Nederland. De resultaten vanhet onderzoek worden teruggekoppeld naar de lesprogramma’s voorstudenten van de minors Microfinanciering en Ondernemen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK