Nieuwsbrief 4 november

Nieuws | de redactie
4 november 2009 | Profileert Maxime Verhagen zich 'onder de radar' steeds meer als kennispremier? Hoe bereidt Zeeland zich voor op de aanstaande demografische krimp? En ook, wat deed jij toen de muur viel?

Nieuwsbrief ScienceGuide – november 2009, nummer 39


Onderwijsnieuws

  • Maxime Verhagen de nieuwe kennispremier?ScienceGuide laat zien hoe hij zich ‘onder de radar’ al intensiefbezighoudt met het debat over kennis en innovatie.

  • Ook Nederland gaat krimpenen het HO voelt nu al de minpunten. Het hbo in Zeeland biedt zichaan als proefstation: “Je moet met elkaar durven, kijken wat goedgaat en wat niet. Dit kun je dan vervolgens ook in andere regio’stoepassen.”

  • Breed. Goed. Vaak top. Het Nederlandse HO springt er in degezaghebbende rankings wereldwijd voortreffelijk uit. CHEExcellenceRanking:10 universiteiten top bij geesteswetenschap. Shanghai: 6 bij de top 150. MBA-ranking:RSM in wereldtop.

  • StopPlasterk.nl. De CDA-jongeren zetten vanwege de tweede studie nu zelfseen website in tegen OCW.

  • “Stop de paniek en denk na.” Jasper Tuytel (Hogeschool Rotterdam) overjeugdwerkloosheid, studiesucces, peercoaches en excellentie vanhbo’ers. En met een boodschap aan de Commissie-Veerman enPlasterk.

Onderzoeknieuws

  • The nation that wins this competition will be the nation thatleads the global economy. And I want America to be that nation.1 jaar Obama. Zijnvisie op energie en klimaat blijft inspirerend. Lees over zijnrecente bezoek aan MIT en de gezonde rivaliteit met ‘zijn’Harvard.

  • Een professor is niet direct een goede onderzoeksleider.De visie van medewerkers daarop blijkt ontnuchterend.

  • Nederland gaat met Japan in het universum samen kaarten maken vanverre objecten, zoals clusters van sterrenstelsels enoverblijfselen van supernova’s.

  • Eén op de twintig kinderen heeft dyslexie,dus grote problemen bij leren lezen en schrijven. UM-promovendaVera C. Blau onderzocht wat hierbij in de hersenen gebeurt en biedtnieuwe inzichten voor leraren en opleidingen.

En ook
Mauerfall

  • 9 november. 20 jaar Mauerfall.Wat deed dat met het hoger onderwijs, met het leven en werk vaan deDDR-hoogleraren? Een aangrijpend en verrassend proefschrift overhun levens na ‘die Wende’ start de serieover ‘wat deed jij toen de Muur viel?’

Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik hier.
Redactie ScienceGuide – 020-4285371

Afmelden kan via info@scienceguide.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK