Pabo op de goede weg

Nieuws | de redactie
23 november 2009 | UvA/HvA-voorzitter Karel van der Toorn neemt het op voor 'zijn Pabo' tegen kritiek van Felix Rottenberg over gebrek aan daadkracht. "Ik betreur dat en die kritiek is ook niet terecht. Het gaat juist goed met onze Pabo. Inderdaad, een aantal jaren geleden was het niet best maar sindsdien is er wel een en ander gebeurd. Over een paar jaar zijn we gewoon de beste Pabo van de Randstad."

“Het was slecht, het is nu beter en straks is het uitstekend.Dat blijkt ook uit uit de accreditatie. Die is positief. Ikzeg niet dat we er al zijn maar het management en de medewerkersvan de Pabo zitten een eind op de goede weg.” In Havana wijst Vander Toorn er ook op dat “een ex-student van de Pabo is gekozentot Onderwijstalent van het jaar. Dat is tochprachtig.” 

Felix Rottenberg noemde u in het Parool zelfs KeizerKarel en vindt dat u moet ingrijpen.

Nou, dat keizer Karel staat er vooral omdat FelixRottenberg van alliteratie houdt. Ik voel mij natuurlijk wel dekoning te rijk met de HvA. Op die oproep en op zijn column zal dePabo zelf reageren. Ik wil hier alleen zeggen dat hij zicheenzijdig baseert op beperkte informatie.

Er is wel sprake van stemmingmakerij, alsof onze Paboverantwoordelijk is voor alle ellende op de basisscholen inAmsterdam. Het is niet fair om te doen alsof het alleen maartreurnis is.
 

Stel dat het op de Pabo echt een puinbak zou zijn. Watkunt u dan eigenlijk doen?

De manier waarop wij de HvA aansturen loopt via de lijnvan de domeinvoorzitters en de opleidingsmanagers. Die schakelsgebruik je om de kwaliteit te verbeteren.

Als het in een domein echt verkeerd gaat dan is de domeinvoorzitterverantwoordelijk en daar zou je dan uiteindelijk afscheid vanmoeten nemen. Dat is in de Pabo zeker niet het geval. Sterker,domeinvoorzitter Marjan Freriks doet het juistuitstekend.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK