Studenten Avans gaan vaccineren

Nieuws | de redactie
13 november 2009 | Griep en vaccinaties houden Nederland in zijn greep. Studenten Verpleegkunde van Avans in Breda helpen een handje mee en vaccineren ouders van baby’s tot zes maanden en jonge kinderen tot vier jaar.

Geselecteerd
Studenten uit het tweede tot en met vierde jaar van de opleidingdie bekwaam en bevoegd zijn om te vaccineren worden geselecteerd.De studenten zelf worden ook ingeënt.

De samenwerking tussen de hogeschool en de twee instanties zatal langer in de pijpleiding, maar wordt nu versneld doorgevoerd.’Toen maandag het nieuws naar buiten kwam dat Ab Klink heeftbesloten ook heel jonge kinderen te laten inenten, is ons meteengevraagd of we hieraan mee willen werken. We hebben direct ‘ja’gezegd. Het gaat immers om een gigantische operatie: er moeten250.000  vaccinaties worden uitgevoerd in twee weken,’ verteltCalis in BN/DeStem.

Ook verzorgers gevraagd
Naast de studenten zijn ook verzorgers uit de Thuiszorg en de ROC’sgevraagd om mee te helpen vaccineren. De vaccinaties vinden plaatsin de weken van 23 november en 14 december.

Bron: hogeschoolkrant Punt  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK