Wetenschap op de agenda

Nieuws | de redactie
10 november 2009 | Discussieer mee met Robbert Dijkgraaf, René Smit en andere 'vrienden van de wetenschap'. Wat moet gebeuren om onze wetenschap te verbeteren? En hoe komt dit hoog op politieke en maatschappelijke agenda?

Vrienden vanwetenschap, een initiatief van hetInnovatieplatform geleid door Robbert Dijkgraaf (KNAW) enRene´ Smit (VU), wil komende weken een strategische agenda voorwetenschap samenstellen. Dit doen zij via een online discussie opwww.vriendenvanwetenschap.nlen tijdens het slotevent op 2 december in Den Haag.

Dan komen alle discussies samen en worden samengebald tot eenpamflet dat aan de politiek wordt overhandigd. Toegang voor hetevent is op uitnodiging en is kosteloos. Aan de lezersvan ScienceGuide worden 50 kaarten aangeboden. Wilt u hetevent bijwonen? Wees er snel bij en meldt u via het registratieformulier en voer de code sgsg58493 in.

Discussiëren kan nu al via het online forum, als input voor hetevent. Bijvoorbeeld over het krachtige investeringsbeleidin kennis van Kanzlerin Merkel en minister Schavan, op basis vanhet artikel daarover van ScienceGuide. Maar ook overhet opiniestuk van Joeri van den Steenhoven opScienceGuide over de betekenis van de motie-Hamer en overons interview met NWO-voorzitter Jos Engelen over hoe dekennissector zijn eigen betoog naar de rest van de samenleving welwat mag opfrissen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK