100 jaar topwijn

Nieuws | de redactie
14 december 2009 | De VDP, het genootschap van de ongeveer 200 top-wijnmakers in Duitsland, is een 'alter Freund'. Voor de ScienceGuide Top 10 heeft men meermalen prachtige wijnen als geschenk mogelijk gemaakt. 2010 bestaat de VDP 100 jaar en WijnWandeltochten 20 jaar. Ere-president Michael Prinz zu Salm-Salm vertelt over de eeuwenoude wijnbergen, waar het écht om gaat: "genau dorthin wo der Wein seinen Ursprung hat."

Genummerde flessen van 3 oktober

Daar komt nog een historisch jubileum bij: 20 jaar Duitse eenheid.Prinz Michael heeft op die dag -3 oktober 1990- iets zeerbijzonders gedaan. In de late nacht en vroege ochtend is hij metheel de wijdvertakte prinselijke familie Salm-Salm, die ouder isdan de Habsburgers, de wijnbergen van zijn slot Wallhausen ingegaan. Het was al koud en men kon de in de wijngaard deMueller-Thurgau druiven inmiddels oogsten.

Van de oogst van die dag van de hereniging heeft de prins eenspeciale editie gemaakt in flessen volgens antiek ontwerp enin de oude, groen-blauwe kleur. Deze flessen liet de familienummeren als unieke, historische oogst. 

Hier leest u hoe Prinz Michael vertelt over het 100 jarig bestaanvan zijn VDP en de 20 jaar dat Nederlanders bij hem en zijncollega’s op bezoek komen op hun wandeltochten door de wijnbergenen wijnstreken.

Herkunft in Mittelpunkt

20 Jahre WeinWanderungendas ist wahrlich ein guter Grund zum Feiern! Gerade im Jahr 2010,indem  auch der VDP, die älteste Weingütervereinigung der Welt,ihren 100. Geburtstag feiert. Und seit der Gründung derWeinWanderungen besteht ein Kontakt zu VDP.Prädikatsweingütern.

Diese Verbundenheit  fußt auch auf einer weiterenGemeinsamkeit. Wie die VDP-Güter setzten auch die Wein- Wanderungenmit Erfahrung, Kreativität und Persönlichkeit die Herkunft derWeine in den Mittelpunkt aller Aktivitäten. Sie gehen mitIhren Gästen genau dorthin wo der Wein seinen Ursprung hat.

Auch der VDP stellt das Thema Herkunft  ganz in denMittelpunkt seiner Arbeit. Die Qualität und Güte eines Weines – unddavon sind wir VDP-Winzer fest überzeugt – hat ihren Ursprung inden teilweise schon seit Jahrhunderten kultivierten Weinbergen. DerVDP und seine 200 Winzer sind froh und dankbar über Ihre Begleitungin den vergangenen 20 Jahren.

Das Thema Herkunft, das uns alle antreibt weiter am Renommee desSpitzenweinbaus zu arbeiten, haben Sie in dieser Zeit hervorragendunterstützt und sind im wahrsten Sinn des Wortes “voranmarschiert”.Und sicher dürfen auch im Jubiläumsjahr 2010 alle Teilnehmer derTouren sich auf viele lehrreiche Stunden mit spannender Weinkulturund vielen genußvollen Entdeckungen inmitten der Geburtsstättenunserer Weine freuen.

Ihr Michael Prinz zu Salm-Salm, Ehrenpräsident VDP.DiePrädikatsweingüter

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK