Drie keer zo vaak naar China

Nieuws | de redactie
14 december 2009 | Europa moet zijn studentenuitwisseling met China tenminste verdrievoudigen. Tegen 2018 moet dit doel bereikt zijn, aldus Barroso tijdens de EU-top met China in Nanjing.

“In our bilateral relations, I would welcome seeing a rapidincrease in people-to-people contacts and student exchanges overthe coming five years. We need to know and understand each othermuch better. We should make every effort to increase the number ofstudent and youth visits in both directions, with the aim oftripling the number by 2018.”

Er zijn momenteel zo’n 200.000 uitwisselingstudenten tussen deEU en China. Twee jaar geleden heeft de Chinese regering al eenprogramma in gang gezet om het aantal Europeanen dat daar wil gaanstuderen krachtig te vergroten. Dit programma loopt tot 2012

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK