HAN meest innovatieve instelling

Nieuws | de redactie
2 december 2009 | Tijdens Vrienden van Wetenschap, een initiatief van het Innovatieplatform, is de Hogeschool Arnhem en Nijmegen bekroond als ‘meest innovatieve instelling 2009’. De HAN werd onder meer uitgeroepen tot winnaar vanwege haar succes in het blijvend aantrekken van betatech-studenten.

De HAN kreeg de prijs uitgereikt uit handen van oud-Shell-topmanJeroen van der Veer die sinds oktober 2009 voorzitter van PlatformBèta Techniek is. De uitreiking van de prijs en de argumentatievoor de winnaar komen op een beladen moment.

Pikant

Eerder betwijfelden enkele media naar aanleiding van eenROA-onderzoek het nut van het aantrekken van meer betatech-talent.CDA-kamerleden Van Dijk en Biskop daagde met Kamervragen Plasterk zelfs uit om de investeringen in dezesector te rechtvaardigen. Hierop kwam reactie uit het bedrijfsleven van Zuidoost-Nederland dat aangafjuist te blijven snakken naar meer bèta’s. 

Tevens is pikant dat de technische universiteiten, die als3TU-federatie onlangs aangaven leidend te willen worden in hetNederlandse technologiebeleid, naast de prijs grijpen.

Innovatieve HAN

Innovatie en vernieuwing staan binnen alle geledingen van de HANhoog in het vaandel. Hiervan getuigen onder andere de artikelen dieScienceGuide eerder publiceerde over de Han-studenten diede eerste prijs behaalden in de Hybrid TukTuk Battle in India enhet betoog van collegevoorzitter Ron Bormans over vernieuwing in het HBO.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK