Maagdenhuis en Tomaat

Nieuws | de redactie
9 december 2009 | Echt iets voor de lezers van ScienceGuide! In het Amsterdams Historisch Museum is een fototentoonstelling over het Maagdenhuis in 1969. Paul van Riel woonde vlak bij het Spui. Zijn nooit eerder gepubliceerde foto's geven een heeerlijk tijdsbeeld.

Zij laten het eindeloze vergaderen binnen en de politiedreigingbuiten het Maagdenhuis zien. Ook de radiozender ‘De Vrije Maagd’ ende ‘Maagdenhuisfilm’ komen aan de orde. Er zijn zelfs stencils enaffiches van de bezetters. Ook de radiozender ‘De Vrije Maagd’ ende ‘Maagdenhuisfilm’ komen aan de orde. Er zijn zelfs stencils enaffiches van de bezetters. Ga erheen!

Als u daar dan toch bent: er is ook een tentoonstelling over de’Aktie Tomaat’. 9 oktober 1969  bekogelden Lien Heyting enErnst Katz van de Amsterdamse Toneelschool acteurs van deNederlandse Comedie na afloop van een voorstelling. (We hadden hetin deze Nieuwsbrief al eerder over de gedrevenheid vankunststudenten!)

Ik weet nog dat na deze revolte er ineens ruimte kwam voorallerlei nieuwe projecten. Op mijn HBS kwamen zo maar toneelspelerslangs zoals de Noorder Compagnie met Rutger Hauer, ze speelden eengeëngageerd stuk in de gymzaal en daarna was er discussie.

Ook is er op dit moment in het Amsterdams Historisch Museum eententoonstelling over Ruigoord met mooie portretten van Hennie vander Vegt, die ken ik nog van mijn studententijd in Groningen.Zoiets kon toen en dat gaf het onderwijs frisse lucht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK