OU jubileert in Brussel

Nieuws | de redactie
3 december 2009 | Geert van Istendael en prof Brenda Gourley krijgen een eredoctoraat bij het 25-jarig jubileum van de OU in Brussel. Vice-Chancellor Gourley van de Britse Open University vervult die voorzitterrol sinds 2002. Daarvoor was zij acht jaar voorzitter van de Universiteit van Natal, en daarmee de eerste vrouw op zo'n positie in Zuid-Afrika.

Professor Gourley is opgeleid tot register-accountant en begonhaar loopbaan in de private sector. Inmiddels is zij al vele jarenwarm pleitbezorger van onderwijs als drijvende kracht in dekennissamenleving en als een essentieel instrument voor hetaanpakken van ongelijkheid en het bewerkstelligen van socialerechtvaardigheid, ook op wereldschaal.

Zo valt haar persoonlijk engagement samen met de missie van deBritse Open University. Zij heeft deze instelling een nieuwtijdperk binnengeloodst. Een tijdperk met digitale leermaterialen,online leerdiensten en virtuele leeractiviteiten. Onlangs is zij inhet Verenigd Koninkrijk uitgeroepen tot één van de meestinspirerende vrouwen in de Women in Public Life Awards.

Het is vanwege haar strategische denkkracht, haar inspirerend envolhardend leiderschap, en haar engagement en persoonlijke missie,waarmee zij grote betekenis heeft gehad voor velen in de wereld diewillen leren, dat de Open Universiteit Brenda Gourley eeneredoctoraat verleent.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK