5 jaar op Titan

Nieuws | de redactie
14 januari 2010 | Vandaag 5 jaar geleden: de landing van de sonde Huygens op de maan Titan bij Saturnus. Deze grootste Europese sci-tech prestatie van de jonge 21e eeuw verdient het gevierd te worden!

We hebben op ScienceGuide van het begin de missie vanCassini/Huygens naar deze ‘broer van de Aarde’ die rond Saturnus draait nauwgezet gevolgd. Van de meren die op de grote maan gevondenwerden, de Hollandse herfstnevels die er werden ontdekt, het ideeom er met een ballon te gaan landen na 2015, de ijsvulkanen, het weer en de geologie van Titan, alles kwam langs voor onzelezers.

Hulde aan de mensen van ESA en Nasa die deze inspirerende prestatievan vernuft, toewijding en innovaite hebben gepleegd. U kunt er oprekenen, dat de redactie van ScienceGuide aan Titan, deCassini-sonde en de vele andere fascinerende verschijnselendichtbij en ver af in ons heelal aandacht blijft besteden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK