Figaro trouwt in Amsterdam

Nieuws | de redactie
18 januari 2010 | Kom naar 'Le Nozze di Figaro' van Mozart, uitgevoerd door het 125-jarig Conservatorium van Amsterdam! Geniet mee met graaf Almaviva, zijn bedrogen gravin, haar snaakse page Cherubino -geen wonder dat juist hij van de aardse Mozart een van zijn beste aria's kreeg- en het rebelse jonge stel Figaro en Susanna.

Gedurfd na de serie uitvoeringen van dezelfde opera inhet Muziektheater is het zeker. Maar het laat zien dat de AHK nietbenauwd haar kwaliteit te laten horen, zien en meten.

In dit kader van het 125-jarig bestaan zullen de zangers vanhet Conservatorium samen met Bram van der Vlugt en het Orkest aande Amstel een semi-concertante versie van de opera Le nozze diFigaro uitvoeren. Na fantastische concerten in 2009 kon dereprise niet uitblijven.

Le nozze di Figaro wordt in een semi-concertante versieuitgevoerd door zangers van het Conservatorium van Amsterdam, samenmet Bram van der Vlugt als verteller, in een regie van AbelNienhuis.

Ze worden begeleid door het Orkest aan de Amstel, eenstudentenorkest o.l.v. Stijn Berkouwer. Met Elsa Benoit, RickZwart, Pierre Beaudeville, Kiki Kraal, Anna Traub, Barbara Kits,Kasper Tarenskeen, Gevorg Hakobjan, Bjork Nielsdottir en ArmanIsleker.

Tijd en locatie:

Woensdag 3, vrijdag 5 en zondag 7 februari 2010, om 19.30uur.

In de prachtige, nieuwe Bernard Haitinkzaal vanhet Conservatorium van Amsterdam. Toegang gratis, reserverenverplicht.

Voorproefje:

Een voorproefje van de beroemde aria ‘Voi Che Sapete’ vanCherubino, gezongen door Cecilia Bartoli bekijkt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK