Rabia blijft nuchter en trots

Nieuws | de redactie
22 januari 2010 | Rabia Bouzian blijft "nuchter onder alle aandacht die ik heb gehad." Want als ze 's avonds thuiskomt denkt ze: "Ach, ik ben nog steeds gewoon Rabia." De ScienceGuide Student van 2009 vertelt bij 'Wereldjournalisten' over haar "duidelijke doelen" en de trots van haar familie.

1. Wat motiveert jou om zoveel goed werk tedoen?

‘Ik wilde meer wijsheid vergaren na mijn vmbo- en mbo-opleiding. Nuik op het hbo zit, wil ik ook mijn vrienden kunnen bijhouden. Enniet te vergeten mijn familie, ik kom uit een hoog opgeleid gezin.Mijn zussen en broertje hebben allemaal HAVO gedaan. Ik wilde nietals enige de trots van de familie aantasten. Daarom ben ik maarblijven doorstuderen.’

2. Hoe is het om vmbo-studenten te helpen?

‘Ik begrijp ze goed omdat ik zelf ook zo’n opleiding heb gedaan.Het is niet alleen helpen met huiswerk. Ik bied ze een luisterendoor. Voor mij was het ook niet vanzelfsprekend om naar het hbo tegaan, mijn advies na de basisschool was vbo.’

3. Waarom heb je denk je gewonnen?

‘Omdat ik gedreven, ambitieus en gemotiveerd ben. Ik heb duidelijkedoelen. Het is ook niet zo dat ik zelf graag student van het jaarwilde worden, ik ben daarvoor opgegeven door mijn school. Ik blijferg nuchter onder alle aandacht die ik heb gehad voor en na deuitslag. Aan het eind van de dag, als ik thuiskom, denk ik ach, ikben nog steeds gewoon Rabia. Ik vind het wel een hele fijneerkenning van mijn werk en mijn doelen.’

4. Wat doe je nog meer, naast het coachen?

‘Ik ben een glossytijdschrift aan het oprichten en daarnaast wordik ook nog voorzitter van het Marokkaans studentenmentoraat inoprichting Amani op de Hogeschool Rotterdam. Ik vind het totaalniet moeilijk om allerlei nevenactiviteiten te hebben naast mijnstudie, omdat ik dit gewoon graag wil.’

5. Wat zijn je toekomstplannen?

‘Ik weet het nog niet, eerst maar de studie afronden. Vroeger dachtik ook niet dat ik zakenvrouw zou worden. Ik zie wel wat op mijnpad komt.’  

[interviewer: Mark Zaremba van Wereldjournalisten.nl]


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK