Bossche kunstacademie ontruimd

Nieuws | de redactie
9 februari 2010 | De Academie Sint Joost van Avans hogeschool moest in Den Bosch ontruimd worden na de bommelding op het station van die stad.

Een man dreigde de intercity van Roosendaal naar Zwolle op teblazen. De verdachte is op het station aangehouden en naar hetpolitiebureau gebracht.

De vijfhonderd meter verderop gelegen Kunstacademie kreeg hetbericht dat alle studenten en medewerkers het pand moestenverlaten. William van Steen, coördinator bewaking vanAvans, laat op Punt weten: “Gelukkig waren erniet zo gek veel mensen aanwezig. Die mensen hebben we opgevangenin het atrium van het hoofdgebouw aan de overkant van de weg. Ikhoorde net dat het Rechtsgebouw, dat in dezelfde omgeving ligt,inmiddels alweer is geopend. Dus het zal niet zo lang meer durenvoordat ook de kunstacademie weer bereikbaar is.”

De directeur van St. Joost, Jules van de Vijver, vertelt over deactuele situatie het volgende: “De meeste medewerkers en studentenkomen met de trein naar school en zitten dus momenteel vast. Hetging hooguit om 25 tot 30 mensen die in en om het gebouw aanwezigwaren. We hebben op dinsdag geen colleges, maar studentenwerken wel samen met een docent in de ateliers. Die werkzaamhedengaan straks gewoon door. We hebben alleen een oponthoud van een uurtot anderhalf uur.”  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK