‘Dream bigger than your life’

Nieuws | de redactie
10 februari 2010 | 'Hyphen-Nation'. Tijdens dit Coolpolitics evenement, met niemand minder dan Jesse Jackson, stond de Nederlandse identiteit centraal. "Dream bigger than the status quo, dream bigger than your life", was Jacksons boodschap aan de 500 aanwezige jongeren in Boom Chicago Amsterdam.

Dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson was de ‘specialguest’ bij ‘Hyphen-Nation’, een Coolpolitics-debat over identiteiten integratie. Boom Chicago aan het Leidseplein in Amsterdam wascompleet uitverkocht. Debatleider van de avond was Farid Tabarkivan Coolpolitics, tevenslid van de redactieraad van ScienceGuide. Met aansluitend cabaret,DJ’s ‘Off the Wall’ en een optreden van ‘Flinke Namen’ waren alleingrediënten aanwezig voor een geslaagde avond.

Integratie en identiteit

Jesse Jackson is een groot voorstander van dezelfverantwoordelijkheid van jongeren. Hij sprak de zaal met meerdan 500 jongeren daar ook op aan: “Young people like you must helpto shape the society you want to live in. Do want to live in asociety of fear and division, or do you want to share the soccerfield together?” Ook riep hij jongeren op om meer te dromen. “Dreambigger than the status quo, dream bigger than your life”, was zijnboodschap.

De multiculturele samenleving in de VS staat haar inwoners nietin de weg om zich Amerikaan te voelen. Jackson: “The Dutch identityis the sum of all people who live in this country.” Daarmee is deNederlandse identiteit in de laatste decennia sterk aan veranderingonderhevig geweest.

Steun

Ook aanwezig bij het debat – als gasten van Coolpolitics enScienceGuide samen -was een delegatie van het mentoraat ‘Amani‘voor Marokkaanse jongeren van de Hogeschool Rotterdam. De collega’svan ScienceGuide Student van het Jaar Rabia Bouzian vonden het bijzonder om bij het integratiedebataanwezig te zijn. “We voelen ons zo gesteund door al die mensen inde zaal”, zo meldden zij ScienceGuide.

Een filmfragment van het MTV-Coolpolitics debat doorNOS-headlines vindt u hier. Het Coolpolitics debat wordt op vrijdag 19 februari om18:00 uur in zijn geheel uitgezonden op MTV.

Foto’s: Coolpolitics / Maarten Schuth


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK