Levenswerk Roel in’t Veld bekroond

Nieuws | de redactie
11 februari 2010 | De bestuurskundige, HO-topambtenaar, adviseur van vele ministers, organisaties en bedrijven, oud-lector bij INHolland en oud-voorzitter van Nederland Kennisland, prof. Roel in't Veld, krijgt een oeuvreprijs op het Festival van de Bestuurskunde.

De Van de Spiegel prijs die In’t Veld ontvangt op het Festivalvan de Bestuurskunde een eerbetoon aan een persoon uit dewetenschap of de praktijk van het Nederlandse openbaar bestuur diedoor zijn loopbaan of oeuvre een brug heeft geslagen tussen debestuurskunde en het openbaar bestuur. Dat geldt afortiori voor In’t Veld, die nog recent zich sterk maakte voorde doordenking van het nieuwe thema ‘kennisdemocratie’.

In een indringend interview met ScienceGuide zei hij daaroveronder meer: “Een kennisintensieve samenleving met internet en mediavraagt een nieuwe doordenking van democratie. Ook het onderwijs zalmoeten veranderen om mee te komen. Het is tijd voor een groteschoonmaak in het onderwijsbeleid”.

De oeuvreprijs die hem wordt uitgereikt is vernoemd naar LaurensPieter van de Spiegel (1737-1800), die al op jonge leeftijdcarrière maakte in het Nederlandse openbaar bestuur. Eerstwas deze burgemeester van Goes, later raadspensionaris vanZeeland en ten slotte raadspensionaris van Holland tot aan deFranse bezetting.

Van de Spiegel werd door zijn tijdgenoten beschouwd als eengeleerde wiens werk van grote betekenis was voor de geschiedenisvan het recht. Hij liet een uitgebreide collectie van brieven na endiverse verhandelingen over het functioneren van het recht, depolitiek en het landsbestuur.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK